4.1 C
Skopje
29.2.2020 - 11:00

Ознака: Сеќавања

Коронавирусот ги врати сеќавањата на вариола вера

Последната епидемија на големи сипаници или вариола вера во светот избувна токму на просторот на некогашната Југославија, во март 1972 година. Инфекцијата однела 40...

Сеќавањата никогаш нема да избледат

Денес градот одбележува Педесет и шест години од катастрофалниот земјотрес Сеќавање на Душан Маџоски, тогашен студент, кој учествувал во отстранување на последиците на разурнатото Скопје Скопје...

Фуснота за сеќавањата и спомениците

Овие градови ја немаат привилегијата на големите светски метрополи: Париз, Лондон, Њујорк или Рим - да бидат инспиративен предизвик за голем број, повеќе или...

Мечеви со силни емоции и неизбришливи сеќавања

Се најавува дека летово од активното играње кошарка ќе се збогува прославениот македонски кошаркар Перо Антиќ. Останува тоа да го стори онака како што...

Сеќавањата на минатото како патоказ за иднината

ИДЕАЛИТЕ ОД 11 ОКТОМВРИ Годинава државата го одбележува Денот на народното востание на македонскиот народ, 11 Октомври, во една политички тензична и поларизирана атмосфера. Резултатите...