Ознака: сериозни стомачни крварења

Лекарска комора: Ковид може да предизвика сериозни стомачни крварења, да не...

Пациенти кои имаат инфекција со SARS-CoV-2 вирусот може да развијат сериозни компликации на гастроинтестиналниот систем кои во некои случаи се манифестираат и со обилни...