Ознака: сериозен

Климатските промени се сериозна закана што бара сериозен одговор

Колку подоцна се преземаат мерки за справување со климатската криза, економскиот трошок за справување со последиците од различните непогоди што нѐ чекаат во иднина...

Синуситис – сериозен проблем што бара подолготраен и дисциплиниран третман!

Компликациите од нелекување субакутен или хроничен синуситис може да бидат спуштање на инфицираниот секрет во долните дишни патишта со рецидивни бронхитиси со можно оштетување...

Покачени триглицериди – сериозен индикатор на влошено здравје!

Покачените масти се сериозен индикатор за влошување на вашето здравје, а на долг рок предизвикуваат појава на артериосклероза, која го зголемува ризикот од покачен...

Месарниците со сериозен потенцијал за зарази

Една од лошите практики во месарниците е виткањето на месото во проѕирен најлон, за да се намали загубата во неговата маса при чувањето. Но...

Сексуалното насилство е сериозен проблем

Во 2018 година, од страна на Министерството за внатрешни работи биле евидентирани 31 случај на силување и 32 полови напади врз деца во Македонија....