17.8 C
Skopje
26.7.2021 - 6:11

Ознака: серенади

Повторно ќе одекнат серенадите во Дебар Маало

Македонското здружение за култура, обичаи и традиции „Гороцвет“ денеска и утре ги организира 18. „Дебармаалски серенади“, посветени на виното и љубовта, по повод Свети...

„Дебармаалски серенади“ во чест на празникот на виното Свети Трифун

Во организација на Македонското здружение за култура, обичаи и традиции „Гороцвет“, каде што претседател и организатор е Живко Поповски Цветин, во едно од најстарите...

„Вечер на серенади и староградска музика“ вечерва во Кичево

По примерот на рокенрол ветераните и ветераните кои со децении ја негуваат народната песна и музика од Кичево, вечерва во големата сала од Центарот...