Ознака: Сергеј Прокофјев

Вљубен во три портокали

Сергеј Прокофјев (1891 - 1953) е еден од моите најсакани композитори. За жал, неговите композиции ретко се изведуваат кај нас, иако неговиот опус има...

Гостува рускиот виолинист Вадим Репин

Вечерва, со почеток во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „Магична виолина“, на кој како солист ќе се претстави еден...