Ознака: сенки

Почнува театарот на сенки „Сонот на облачето“

Детскиот фестивал на театар на сенки „Сонот на облачето“, единствен фестивал од овој тип во поширокиот регион, годинава ќе го доживее своето 6-то издание....

Магијата на театарот на сенки сѐ попривлечна за најмладата публика

Овој театар создава директна врска помеѓу децата и аниматорот, која може да ги разбуди детската фантазија и креативност и да го збогати социјалниот, духовниот...