7.8 C
Skopje
29.11.2021 - 3:51

Ознака: СЕММ

Се одбележува 3 Мај, Светскиот ден на слободата на медиумите

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ), по повод 3 Мај, Светскиот ден на слободата на медиумите, од власта и институциите очекува да...

Нема забрана за снимање, новинарите да продолжат непречено со својата работа

ЗНМ, ССНМ и СЕММ на средба со Венко Филипче На барање на министерот за здравство, Венко Филипче, денеска се одржа состанок со претставници на Здружението...

„Репортери без граници“: Бавен напредок, закочени реформи

Денеска беше објавен годинешниот индекс на „Репортери без граници“, кој ја мери слободата на медиумите во државите во светот. Оваа година Македонија бележи скок...

СЕММ: „Нова Македонија“ целосно ги испочитувала етичките и професионалните стандарди...

Советот за етика при медиумите во Македонија (СЕММ) ја отфрли жалбата на ХЕРА како неоснована Во согласност со законските одредби и во согласност со членот...

СЕММ: „Нова Македонија“ целосно ги испочитувала етичките и професионалните стандарди во...

Советот за етика при медиумите во Македонија (СЕММ) ја отфрли жалбата на ХЕРА како неоснована Во согласност со законските одредби и во согласност со членот...

Саморегулацијата е важна за медиумските професионалци

За саморегулацијата се борат медиумските професионалци за да се одржи дијалогот со јавноста. Процесот, според нив, односно етаблирирањето на саморегулацијата е долг, но резултатите...

Медиумите да се држат до професионалните стандарди, а политичарите да се...

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) сметаат дека јавните функционери треба да се воздржат од...

СЕММ укажа на предизвиците во работењето на медиумите

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) укажа на предизвиците во работењето, на годинешното собрание одржано денеска во Скопје. Присутните го усвоија записникот...

СЕММ и ЗНМ: Новинарите да се воздржат од сензационалистичко информирање

Во врска со случаите на самоубиства и известувањето за нив, Советот за етика во медиумите (СЕММ) и Здружението на новинарите (ЗНМ) повикуваат медиумите да се воздржат...

Медиумите сметаат дека измените во Изборниот законик ја загрозуваат нивната работа

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници (ССНМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) се противат на...