Ознака: семејно

За време на пандемијата ни се случи епидемија на семејно насилство

Семејното насилство за време на пандемијата е во пораст. Тоа е факт. А со оглед на тоа што некои научни предвидувања одат дотаму што...

Кога политиката се третира како семејно наследство

Семејните кланови владееле и владеат со светот со векови. Политичарите многу често за свои соработници ангажираат блиски роднини на клучни државни функции. Вакви примери...

Семејното насилство прогресира и понатаму жените најчесто се жртви

Семејното насилство е еден комплексен феномен, кој и покрај модерното време во кое живееме сѐ уште е дел од секојдневието, а бројот на жртвите...

Жените страдаат пет пати повеќе од мажите при семејно насилство

Од јануари до септември 2017 година, вкупниот број на пријавени жртви на семејно насилство изнесувал 761, од кои 117 се од машки, а 551...