Ознака: семафор

Ризик по животот или по паричникот?

Цела зима расипан семафорот на раскрсницата на булеварот Босна и Херцеговина На раскрсницата на улицата Ќемал Сејфула со булеварот Босна и Херцеговина, пешаците секој ден...

Поставен првиот тастер за пешаци на семафор во Скопје

На барање на граѓаните, на семафорите на булеварот Србија, кај Полициската станица, е поставен првиот тастер во Скопје со кој пешаците ќе можат да...

Долго се чека на црвено, а мора да се трча на...

Во Скопје, на екстремно високи температури, на некои булевари зелено се чека и по три минути. Пешаците се жалат на несоодветниот распоред на минутажата...

Улицата Борис Сарафов во Ѓорче доби семафор

Улицата Борис Сарафов во Ѓорче Петров доби семафор, како решение на проблемот со брзото возење поради кое неодамна дете доби тешки телесни повреди. Токму...

Семафор како решение за намалување на сообраќајните незгоди на „Борис Сарафов“

Семафор ќе биде поставен на критичното место на улицата „Борис Сарафов“ во населбата Ѓорче Петров каде вчера беше повредено 10-годишно дете. Од општината информираат дека...