31 C
Skopje
23.9.2018 - 18:43

Ознака: Село

По еден век се вратија венчавките во црквата „Света Петка“ во...

По пауза од еден век се случи првата венчавка во возобновениот црковен храм „Света Петка“ во селото Осој, Кичевско. Судбоносното „да“ пред бога го...

Пожар во гостиварско Фирино, изгореле 30 јагниња

Во пожар што вчера попладене избувнал во штала на 39-годишниот Љ.И. од гостиварското село Форино игореле добиток и сено. Штетата се проценува на близу...

Село на цркви, рибари и печалбари

Од 1926 година Нивици, село во Мала Преспа, Грција, носи ново наметнато (грчко) име (Псарадес), со значење „рибари“. Денес е најубавата туристичка населба на...