Ознака: сексуално малтретирање

Епстајн ги нуди највредните поседи во очајничкиот обид за избегнување затвор

Обвинителите во Њујорк посочија дека постои ризик финансиерот Џефри Епстајн, кој е обвинет за злоупотреба на малолетни девојчиња, да избега пред да се одржи...

Над 85 отсто од пратеничките во Европа се жртви на психолошко...

Ново истражување на Интерпарламентарната унија и Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) покажа дека појавите на сексизам, малтретирање и насилство врз жените се...

Папата ја прифати оставката на кардиналот обвинет за сексуално малтретирање деца

Папата Франциско ја прифати оставката на американскиот кардинал Теодор Мекерик од колеџот на Кардналите, откако Мекерик беше обвинет дека пред половина век сексуално малтретирал...