Ознака: Сезан

Ван Гог, Сезан, Матис и Ходлер во виенска „Албертина“

Изложбата „Ван Гог, Сезан, Матис, Ходлер“, која опфаќа 120 мајсторски уметнички дека на француската модерна на 19 и 20 век, се отвора на 21...

Преземи скенови со висока резолуција од Гоја, Моне, Сезан…

Париз е дом на стотици илјади уметнички дела. Голем број музеи поседуваат слики од Франциско Гоја, Пол Сезан, Клод Моне... „Париз музеи“, јавна институција...