Ознака: себастијан коу

Блејк: Со исфрлање дисциплини од Дијамантската лига се убива атлетиката

Претседателот на Светската атлетика, Британецот Себастијан Коу, го убива спортот со исфрлањето четири дисциплини во Дијамантската лига, што е неразбирлив потег. Коу мора да...

Коу: Основа на сѐ во спортот е атлетиката

Среќен сум што приоритет е атлетиката во училиштата. Предизвикот останува ист - атлетиката да остане возбудлива. Мораме да иновираме, за таа да стане уште...

Претседателот на ИААФ ќе престојува во Македонија

Претседателот на Светската атлетска федерција (ИААФ), Лордот Себастијан Коу, утре и в понеделник ќе престојува во Скопје како специјален гостин на Атлетската федерација на Македонија (АФМ). Лордот Коу доаѓа во...