Ознака: Св.Никола

Пат до планинскиот бисер, манастирот „Св. Никола“

Прилеп Манастирот „Св. Никола“ во Прилеп конечно стана подостапен за посетителите, откако до него е изграден нов пат. Патот од селото Волково, преку населеното место...

Со посна трпеза одбележан празникот Свети Никола, заштитникот на Прилеп

Со посни сармички, грав, риби, ракија и вино поставени на трпеза во центарот на Прилеп, беше одбележан празникот Св. Никола, заштитникот на градот. Многубројните прилепчани...

Последни подготовки за прослава на Св.Никола во Прилеп

Привршуваат подготовките за одбележувањето на патрониот празник на Прилеп, Св.Никола. Се виткаат посните сармички од прилепски жени, членки на здруженијата. Годинашен домаќин е градоначалникот на...