Ознака: Св. Наум

Континуирана потрага по автентичен фрескопис

Тајфата „Св. Наум“ веќе две години е ангажирана за изработка на новиот фрескоживопис на црквата „Св. Димитриј“ во Кавадарци. Фреските се инспирирани од новиот...

Невремето во Охридско остави искорнати дрвја и уништени автомобили

  Силното невреме кое вчера го зафати преспанскиот регион предизвика штета и во Охридско кај Свети Наум. Откорнатите дрвја предизвикаа голема материјална штета кај автокампот...