11.8 C
Skopje
19.10.2021 - 2:27

Ознака: Св. Константин-Кирил Филозоф

Светител копокровител на Европа

СВЕТИ КОНСТАНТИН-КИРИЛ ФИЛОЗОФ (3) Проф. д-р Илија Велев По смртта, култот кон св. Кирил почнал да се негува од неговиот брат св. Методиј и од нивните...

Устројувањето на првата словенска азбука

СВЕТИ КОНСТАНТИН-КИРИЛ ФИЛОЗОФ (1) По повод 1.150 години од блаженото упокојување на св. Константин-Кирил (†869 - 2019), „Нова Македонија“ во три продолженија објавува текст за...