Ознака: „Св. Климент Охридски“

Ќе пеам и ќе снимам додека ме држи гласот

Виолета Томовска, добитничка на „Св. Климент Охридски“ На младите колеги од естрадата им посакувам да доживеат барем дел од она што го проживеавме ние, да...

Девети декември неработен ден за сите граѓани во земјата

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ“ бр.21/98 и 18/07), осми декември...

Една улица многу политика

(Не)асфалтирањето на улицата Св. Климент Охридски во Битола уште еднаш на површина ги изнесе проблемите со јавните набавки и игрите што се играат при...

Ноќна романса за Кочо Рацин во Скопје

Со „Ноќна романса за Кочо Рацин“ вечерва, со почеток во 20 часот, на платото пред националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје,...