Ознака: светска премиера

Светска премиера на ,,Летечкиот циркус“ на Фатос Бериша

Најновата копродукција на продукцијата „Црна мачка“, долгометражниот игран филм ,,Летечкиот циркус“ во режија на Фатос Бериша, ќе има светска премиера на филмскиот фестивал „Црни...

Светска премиера на „Врба“ на Манчевски на фестивалот во Рим

Светската премиера на филмот „Врба“ на Милчо Манчевски ќе биде вечерва на Филмскиот фестивал во Рим, Италија, во рамките на третата фестивалска вечер. Годинава, во...