Ознака: Светската здравствена организација

Локатор-карта за патниците од Италија

МАКЕДОНИЈА ГО ПОДИГНУВА НИВОТО ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНАВИРУСОТ Во нашата држава засега нема нови пациенти тестирани на коронавирус. Единствената заразена пациентка е во добра здравствена...

СЗО не го користи терминот пандемија за коронавирусот, на сила останува...

Светската здравствена организација (СЗО) повеќе нема процес за прогласување на пандемија, но поради епидемијата на новиот коронавирус сè уште е во сила меѓународна тревога,...

Македонија чека на СЗО за заштита од коронавирусот

Министерот за здравство, Венко Филипче вели дека чекаат Светската здравствена организација да даде препораки за тоа што треба да се прави за да се...

СЗО: Во 2018 година во Европа од сипаници починаа 72 лица

Од сипаници во текот на 2018-та во Европа починаа 72 лица, што е двојно повеќе во споредба со претходната година, соопшти денеска Регионалната канцеларија...