28.7 C
Skopje
18.7.2019 - 19:42

Ознака: „Свето преображение“

Се заштитува оригиналниот живопис од 14 век во Зрзе

Според уметничките квалитети на живописот, таа е една од најубавите и најстарите во прилепскиот регион, па и на Балканот. Црквата датира од втората половина...