Ознака: светот

Не можете да се тестирате? Можеби сте во погрешна држава

Одлуките и грешките донесени пред неколку месеци доведоа до големи разлики во тестирањето во светот. Се чини дека науката беше најлесниот дел Научниците низ светот...

Заканата наречена 3Д испечатени оружја

Оружјата испечатени во новите 3Д-технологии се евтини и невидливи за традиционалните скенери, што ги прави исклучително погодни за разни терористички акции Какви предизвици за безбедносните...

Во Белгија поставена најголемата скулптура во светот

Најголемата скулптура во светот, како што ја нарекуваат, беше поставена во Белгија. Челичниот круг висок 60 метри беше поставен во близина на градот Лаво-Саинт-Ан,...

Во Германија изграден највисокиот песочен замок во светот

На Фестивалот на песочни скулптури во германскиот град Бинц, на островот Риген во Балтичкото Море, изграден е песочен замок висок 17,66 метри, кој е...