Ознака: светлина

Регистрирана првата светлина во длабоката вселената од руско-германскиот телескоп

Проектот за мапирање на универзумот, во соработка со руски и германски научници, ги даде првите резултати три месеци по лансирањето. Научниците се надеваат дека...

Велемаченик (Убивање на Светецот и Светлината) 2

Блескаа наежени светите инсигнии на смртта, а од левата страна на Светецот, за да не остане покусо, истопoрена како кралица на модерната садистичка епоха...

Велемаченик (Убивање на Светецот и Светлината)

1 Големиот лов Почнат е големиот лов на оној како Прометеј што го носи подмишка Сонцето во ноќта на светот. Тој што ја влече во галоп...

Како да му дадете живот на таванот

Кога ви треба уште малку екстра простор за вашето семејство, нема потреба да се справувате со болниот процес на селење. Над вас се наоѓа...

Проектантот на стаклената пирамида во „Лувр“ ја почитуваше светлината

Американскиот архитект со кинеско потекло И.М. Пеи, кој почина на 102 години, на 16 мај, со својот модерен дизајн и високопрофилните проекти, каква што...

За пламенот и светлината

Чудесно е денес да ги прелистуваш страниците на поезијата и есеите на современиот романски писател, академик Јон Деаконеску. Од повеќето романски писатели по Мирча...