Ознака: свети

Григор Прличев за Свети Климент

Глаголење на христијанин од Македонија (1) Молитвата е разговор на човековиот ум со Бога. Спомни, Господи Исусе Христе, Боже наш, за милоста и Твоите добрини,...

Станови ќе добијат 48 социјално загрозени семејства

СВЕТИ НИКОЛЕ Социјалната зграда во Свети Николе е завршена и пред рокот, a во периодот што следува ќе се распише јавен оглас за распределба за...

Уште колку години ќе свети Сонцето?

Што знаеме за Сонцето? Сонцето е старо околу 4,5 милијарди години, според НАСА. Ќе сјае, проценуваат научниците, уште многу повеќе. - Ѕвездите како нашето Сонце...