13.4 C
Skopje
23.4.2019 - 20:51

Ознака: „Свети Никола“

Одбележан патрониот празник Свети Никола во Прилеп

Со свечена литургија утрото во црвата Св. Благовештение, со водоосветување и прережување на празничниот колач пред параклисот Св. Никола во центарот на градот, како...

Се заштитува оригиналниот живопис од 14 век во Зрзе

Според уметничките квалитети на живописот, таа е една од најубавите и најстарите во прилепскиот регион, па и на Балканот. Црквата датира од втората половина...