Ознака: Светислав Басара

Одамна ми е доста од политика, но на политиката не и...

Светислав Басара, српски писател Многу е важно интелектуалците, писателите, уметниците... да дејствуваат политички. Не мора тоа да биде експлицитно политички. Можеби е дури подобро да...

Светислав Басара добитник на наградата „Прозарт“

Српскиот писател Светислав Басара е годинашен добитник на „Прозарт“, наградата што интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ ја доделува за авторски придонес кон развојот на...