Ознака: Сања Лукаревска

Лукаревска: Одобрени 21.542 барања од компании за поддршка за исплата на...

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, на денешната прес-конференција ги соопшти резултатите од одзивот на владините мерки од економските пакети за поддршка...

Граѓаните скенирале 20 милиони фискални сметки

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, оцени дека мерката „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена - влијае...

Редовни контроли наместо казни

Директорката на Управата за јавни приходи (УЈП) Сања Лукаревска на средба со прилепските угостители и градоначалникот Илија Јованоски. На средбата стана збор за новиот принцип...

Сивата економија ќе се намали со дисциплинирањето на даночните обврзници

Управата за јавни приходи во 2018 година спроведе 7.148 контроли за фискализација, од кои кај 826 беа утврдени неправилности, и тоа во најголем дел...

Лукаревска: Намалување на сивата економија ќе почне од дисциплинирање на даночните...

Управата за јавни приходи во 2018 година спроведе 7.148 контроли за фискализација, од кои кај 826 беа утврдени неправилности и тоа во најголем дел од...

Пензионерите засега се спасија од пријавување во УЈП

За седум години е одложена обврската пензионерите, кои примаат само пензија, да се пријавуваат во електронскиот систем за даноци во Управата за јавни приходи...

УЈП не е истражен, туку даночен орган

Управата за јавни приходи не е истражен, туку даночен орган и неговата работа е да ги спроведува и да ги унапредува даночните цели, одговори...

Електронско пријавување приходи – за едни олеснување, за други товар

По најавите дека и пензионерите што немаат дополнителни примања ќе мора да се регистрираат за проверка на подготвената годишна даночна пријава, реакциите во јавноста...