Ознака: Сајбер-насилство

Сигнал за тревога

Ова жигосување на деца во компромитирачката мрежа е последниот аларм што јасно укажува дека итно е потребно да се воведе едукација во училиштата за...

Сајбер-насилството влезе и во нашите домови

Во „Нова Македонија“ пристигна материјал што идентификува ново поглавје на криминалитетот кај нас. Токму тој материјал открива „практикување“ на нови многу опасни форми на...