Ознака: сајбер криминал

Европол предупредува на опасност од сајбер-криминал

Европската полициска агенција предупреди на можна зголемена појава на сајбер-криминал. Според Европол, се помасовната работа од дома или скратувањето на времето во изолација со...

Уцените преку интернет нов облик на сајбер-криминал

Аргентинскиот волшебник за љубов оштетил повеќе од 200 луѓе во светот и изнудувал од 32.000 до 250.000 долари по човек. Од нашето МВР велат...

Манчевски: Многу ниска свест за опасноста од сајбер криминал во Македонија

Владата во партнерство со Светска банка работи на покревање на сајбер безбедноста во Република Македонија. Со СБ е направен извештај во кој се лоцираат...