13.8 C
Skopje
28.9.2021 - 8:48

Ознака: Сашо Клековски

Кампања што (не)влијае?

Додека нема влијание во промената на убедувањата, можни се промени на убедувањата кога тоа е поттикнато од политичар кој веќе го поддржуваат или кампањите...

Истрагата на Милер – се тресеше гората, се роди глувче!

Најголемото нешто што оваа истрага досега го откри е дека Доналд Трамп го платил молкот на порноѕвездата Веста, на крајот на минатиот месец, дека истрагата...

Тројца или четворица кандидати за претседател?

Мој драг пријател што сака политички прогнози, ме покани да прогнозирам како ќе завршат изборите, и дека може да изберам кој било од тројцата...

Брегзит – политички хорор во продолженија

Кога ќе го читате овој коментар ќе бидат познати резултатите, од новото продолжение на политичкиот хорор, од првото гласање на парламентот на Велика Британија,...

Натпартиски кандидати за партиски натпревар

Со тројца силни кандидати се чини се исполнуваат претпоставките за успешни претседателски избори, барем во првиот круг, иако останува да се види како ќе...

Претседателски кандидати за поширока поддршка

Двајцата кандидати се поддржувачи на Преспанскиот договор и нивен неуспех може да доведе до делегитимизација на договорот и на Владата, и да води во...

Со­о­чу­ва­ње со ан­ти­вак­ци­не­ри­те

До­бри­те ве­сти се де­ка по­стои ви­со­ка јав­на под­др­шка за важ­но­ста на вак­ци­ни­те, пре­поз­на­ва­ње на лич­ни­те при­до­би­вки од вак­ци­ни­те и важ­но­ста ро­ди­те­ли­те да ги вак­ци­ни­ра­ат...

Самостојни претседателски избори?

Овие, шести по ред, ќе бидат значајни по две работи: тие се први избори по промената на името и самостојни претседателски првпат по 2004...

Кога вонредноста станува редовност

Ценејќи ги аргументите за, легитимноста на Преспанскиот договор и амнестијата, како и успешноста на претседателските избори, и против, можен застој во реформите, се чини...

Брегзит – политички хорор-филм?

Дали изборот на Тереза Меј, како компромисно решение меѓу кампот за напуштање и кампот за останување меѓу конзервативците, го засади семето на неуспех на...