Ознака: Саша Николовски-Ѓумар

Саша Николовски-Ѓумар остави голема трага

Саша Николовски-Ѓумар (1966-2017), еден од најзначајните македонски диригенти, кој замина на денешен ден пред три години, остави голема трага во македонската музика. Во негова...

Одличен концерт на камерниот оркестар на Музичката младина на „Охридско лето“

Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија „Саша Николовски-Ѓумар“ во рамките на „Охридско лето“ го одржа традиционалниот концерт со младите и талентирани солисти, виолинистката...

Две години од заминувањето на Саша Николовски-Ѓумар

Ин мемориам Денеска се навршуваат две години од смртта на Саша Николовски-Ѓумар (1966-2017) еден од најзначајните македонски диригенти. Тој беше роден во Битола, а почина...

Концерт на Музичка младина во чест на Саша Николовски Ѓумар

Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија на 22 април во големата сала на Македонската филхармонија ќе одржи концерт во чест на својот долгогодишен диригент...

Концерт во чест на Саша Николовски-Ѓумар

Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија во чест на својот долгогодишен соработник, еден од најзначајните и најистакнати диригенти и професори Саша Николовски-Ѓумар (1966-2017),...