Ознака: Сараево

Запрен конвој со автобуси со мигранти

Автобусите со мигранти, кои од Сараево тргнале кон Мостар, биле запрени кај Коњиц и оневозможено им е заминувањето до бегалскиот центар во Салаковец, потврди...

Митинг на Ердоган во Сараево пред 15.000 луѓе

Управата на полицијата на кантонот Сараево, од Унијата на европски турски демократи, доби барање за одобрување на јавниот собир на турскиот претседател Реџеп Таип...

Сараево преплавено со мигранти

Директорот на граничната полиција на БиХ, Зоран Галиќ, во саботата побара итно вработување нови гранични полицајци Последниот месец на подрачјето на кантонот Сараево пристигнале поголем...