Ознака: санкционирање

Чулев: Секој обид за поткуп врз гласачите ќе биде санкциониран

Секој обид за поткуп или за какво било влијание врз гласачите ќе биде соодветно евидентиран и ќе бидат преземени мерки за негово санкционирање, порача...

Германија нема да го санкционира Израел поради евентуалната анексија

Германија нема да го санкционира Израел поради планираната анексија на делови од Западниот Брег, изјави дипломатски претставник во Ерусалим, но додаде дека овој потег...