Ознака: санирање на штети

Невремето нанесе големи штети на овошките и дрвјата во Преспа

Надлежните служби започнаа со расчистување на теренот во Преспа и проценки на штетите на овошките, по големото невреме проследено со силен дожд и врнежи...

Кичево и Кичевско ги санираат штетите по вчерашното големо невреме

Вчерашното невреме кое го зафати Кичевскиот регион им донесе многу неприлики на жителите од градот и повеќето села. Високиот воден талог кој за кусо...