Ознака: санаториум

„Санаториум“ со „Параноја“ се враќа на сцената

Македонскиот култен треш-состав „Санаториум“ се враќа на сцената со нова песна насловена „Параноја“. Новата композиција на „Санаториум“ во целост е авторско дело на членовите на...

Европа како психијатриски санаториум

Џон Дон, омилен поет и на Јосиф Бродски, англиски метафизички лиричар, кој, меѓутоа, метафизиката ја извлекува од обичните елементарни нешта, она што го нарекува...