Ознака: самостојна

Самостојна онлајн изложба на Славица Јанешлиева

„Преплетувања“ е насловена самостојната онлајн изложба на Славица Јанешлиева, отворена вчера, која ќе трае до 3 декември и може да се посети на www.slavicajaneslieva.mk. Славица...

Прва самостојна изложба на Стефан Младеновски во МКЦ

Во Галеријата на МКЦ е отворена првата самостојна изложба на Стефан Младеновски под наслов „Дела на хартија“, на која може да се видат 35...

Борба за слободна и самостојна Македонија

Македонизмот во илинденската епоха низ факти (1893- 1909) (5) Пишува проф. д-р Михајло Миновски Од Охрид, Струга, Воден и од други места жителите писмено се обраќаат...

Прва самостојна изложба на Бојан Велески

Вечерва, во 20 часот, во ликовниот салон во Центарот за култура во Кичево, со својата прва самостојна изложба ќе се претстави Бојан Велески, студент...

Самостојна изложба на графичарот Дарко Аницин

Самостојната изложба на академскиот графичар и графички дизајнер Дарко Аницин, со наслов „Личен печат“, ќе биде отворена в петок, од 20 часот, во Музејот...

Самостојна ретроспективна изложба на Реџаи Исени

Отворање на самостојната ретроспективна изложба на Реџаи Исени ќе се одржи вечерва, во 20 часот, во националната галерија „Чифте-амам“, во Старата чаршија. Со ретроспективната...

Прва самостојна изложба на Иван Серафимов

Првата самостојна изложба на Иван Серафимов со наслов „Од сон на јаве“ ќе биде отворена на 30 мај, во 19 часот, во Кинотека на...