Ознака: Саем на книга

Тошо Малерот е лик во кој можеме сите да се препознаеме

Васко Тодоров ја промовираше првата книга „Монологија“ Васко Тодоров, познат по хумористичното алтер его Тошо Малерот, на неодамнешниот „Саем на книга“, што се одржа под...

Македонски писатели на Саемот на книгата во Истанбул

Македонските писатели: Славица Гаџова Свидерска, Петар Андоновски, Фросина Пармаковска и Михајло Свидерски, ќе се претстават со свои изданија на Меѓународниот саем на книгата во...

Македонските издавачи на Саемот на книга во Франкфурт

Современата македонска литература, претставувана од Македонската асоцијација на издавачи (МАИ), ќе биде дел од 71-то издание на Саемот на книгата во Франкфурт, што ќе...

Македонски издавачи учествуваат на Саемот на книгата во Франкфурт

Современата македонска литература, претставувана од Македонската асоцијација на издавачи (МАИ), ќе биде дел од 71-то издание на Саемот на книгата во Франкфурт, кој ќе...

Саем на книгата за првпат во Кичево

За првпат во Кичево се организира Саем на книгата, на кој зедоа учество дванаесет издавачки куќи од земјава. Саемот го организираа Општина Кичево, градската...

Паралелни награди на Саемот на книгата

На неодамнешниот Саем на книгата во Скопје награди за најдобрите изданија меѓу две манифестации доделија и Македонската асоцијација на издавачи и Здружението на издавачите...

Избрани најдобрите книжевни изданија

Прво место во категоријата за најдобра едиција му е доделено на „Огнови“ на издавачкиот центар „Антолог“, а второ место на „Басни од Македонија“ од...

Најмладите најмногубројни посетители на Саемот на книгата

Христијан Јосифовски Многу млади и љубопитни лица на  годинава во ВИП-арената „Борис Трајковски“. Голем број групи ученици од основните и средните скопски училишта, кои ги...

АРС СТУДИО со одличен избор на книги и на годинашниот Саем...

АРС СТУДИО со особено задоволство ве поканува на годинешниот Саем на книгата што ќе се одржи во ВИП Арена „Борис Трајковски“. Како и досега, АРС...

Промоција на романот „Еретички писма“ од Стефан Марковски на годинешниот Саем...

Во издание на Издавачкиот центар „Три“ деновиве излезе од печат романот „Еретички писма“, со поднаслов „Наоѓајќи ги небата што сјаат црвено“ од Стефан Марковски....