Ознака: садници

Засадени дрвца за незаборав по повод 78-годишнината од депортацијата на Евреите...

Со полагање цвеќе пред споменикот на депортираните Евреи од Битола и на споменикот на Естреја Овадија Мара, од страна на битолската градоначалничка, Наташа Петровска,...

Засаден дрворед со 300 дрвја на булеварот АСНОМ

Во Аеродром, на булеварот АСНОМ, се засадија 300 нови листопадни и зимзелни дрвја кои веќе напролет ќе развијат убави крошни чии сенки ќе придонесат...

Општина Кисела Вода во паркот „Шопен“ и по должината на трим...

Денеска Општина Кисела Вода на својата територија започна со активности за садење на повеќе зимзелени, листопадни и украсни садници. Градоначалникот Филип Темелковски, претседателот на советот...

Над 700 садници не преноќија ни една вечер во Битола

Битолчани кои себеси се доживуваат како граѓани на конзулска Битола никако не се менуваат и што е најлошо, не ги менуваат ни своите навики. Само...

Акција на ЕСМ за засадување 50 илјади багремови садници кај РЕК...

АД ЕСМ, заедно со подружницата на РЕК Битола и здружението на поранешни акцијаши „Пелистер“ од Битола, денеска ја почнаа акцијата за засадување на 50...

Со нови садници Кичево ќе се бори против аерозагадувањето

Министерството за одбрана во соработка со локалната самоуправа и двете средни училишта во Кичево, ОСУ„ Мирко Милески“ и ОСУ „ Дрита“, денес спроведоа акција...

Завршија пролетните акции за зазеленување

Од градот Скопје информираат дека заврши нивната пролетна акција за зазеленување на метрополата. Со оваа активност се засадени дрвореди од 42 висококвалитетни садници јавор...

Продолжува проектот „Со зеленило против загадувањето“ во Илинден

Од општината Илинден информираат дека со засадување повеќе садници и уредување на просторот кај Спортско-образовниот центар и пешачко-велосипедската патека Марино - Кадино, продолжиле со...