Ознака: садење

Матурантите ќе садат генерациски паркови во средните училишта

Во средните училишта во Скопје продолжува проектот „Зелен лист, воздух чист“, за зазеленување на дворните површини, како дел од Планот за чист воздух на...

Да ги зачуваме здрави јапонските цреши

Улицата Максим Горки вчера си ги доби назад ветените 18 нови стебла јапонски цреши, на местото на оние што во петокот беа исечени, затоа...

Засадени 25 јасени во ОУ „Живко Брајковски“ во Бутел

Во школскиот двор на ОУ „Живко Брајковски“, денеска се одржа еколошки хепенинг и беа засадени 25 јасенови дрва, информираат од општината Бутел. Градоначалникот на општината...

Градот Скопје со есенска акција за садење во општините

Екипи на ЈП „Паркови и зеленило“, во соработка со градот Скопје, деновиве прават подготовки за претстојната есенска акција за садење. Во рамките на акцијата...

Како да направите идеален тревник во вашиот двор?

Убав, зелен и кадифен, тревникот е неизоставен дел од секој убаво уреден двор. Тревата најдобро е да ја садите во пролет или наесен. Важна...