11.5 C
Skopje
25.5.2019 - 9:29

Ознака: Саат-кула

Штипската Саат кула повторно во функција

Штипјани од денеска повторно ќе го слушаат ѕвоното на Саат култа, која се наоѓа во центарот на градот. Пробните обиди за нејзино ставање во...

Саат-кулата крие тајни како во возбудлив филм

Тајните поврзани со објектите што се граделе под и околу Саат-кулата и џамијата „Султан-Мурат“ биле откривани многу подоцна. Така, на пример, откриено е дека...