-3.2 C
Skopje
18.1.2022 - 1:47

Ознака: рута

Драмскиот театар гостува на фестивалoт „Рута“

Со претставата „Странци“, Драмскиот театар од Скопје денеска ќе учествува на меѓународниот фестивал „Рута“ (Регионална унија на театри) во Подгорица. Фестивалот има цел поврзување на...

Претставата „Странци“ на фестивал во Подгорица

Претставата „Странци“ на Драмски театар ќе учествува на меѓународниот фестивал „РУТА“ (Регионална унија на театри) во Подгорица. Фестивалот има за цел поврзување на шест...

Експерт: Нова мигрантска „маршрута на џамиите“ се формира на Балканот

Шефот на групата за азил и човекови права во австриското МВР Петар Вебингер предупредува дека моментно се формира нова мигрантска рута - „џамиска рута“...