6 C
Skopje
15.11.2018 - 3:42

Ознака: Руски

Путин: Европските земји може да бидат цел на руските ракети

Американското повлекување од договорот за нуклеарно разоружување ќе доведе до трка во вооружувањето и до исклучително опасна ситуација. Европските земји што ќе дозволат на...

Гостува врвниот руски пијанист Денис Кожухин

Во Скопје рускиот пијанист ќе изведе дела од Менделсон (избор од „Песни без зборови“), Григ (избор од „Лирски пиеси“) и од Прокофјев (Соната бр....

Препеви на руски на поезијата на Славе Ѓорѓо Димоски

Во списаниетo за поезија „Н.Ардис“, кое излегува во Москва, Русија, во препев на руски од Олга Панкина објавен е пообемен циклус песни од Славе...

Рускиот патријарх во посета на Тирана

Патријархот московски и на цела Русија, Кирил, в сабота ќе допатува во тридневна посета на Албанија. Поради посетата се преземени засилени безбедносни мерки од страна...