Ознака: руска војска

Сирија вели дека руската војска го преминала Еуфрат

Руските сили ја преминале реката Еуфрат во северна Сирија и стигнале до подрачјето надвор од градот Кобани, поддржани од исток од Сириските демократски сили...

Воени вежби за проверка на подготвеноста на воените сили во Русија

Руската војска почна голема воена вежба, која има за цел да ја провери подготвеноста на воружените сили да одговорат на евентуални безбедносни закани. Податоците на...

Шојгу: Руската војска од 2012 година доби повеќе од 200 балистички...

Руските оружени сили од 2012 година се побогати за повеќе од 200 интерконтинентални балистички ракети, и копнени и за подморници, соопшти денеска рускиот министер...

Каков е пристапот на руската војска кон современото војување?

Aнализа на армијата на САД Во анализата се образложува една многу интересна теза. Имено, тоа е дека Русија, всушност, веќе го применува американскиот пристап на...