Ознака: рурален развој

Дополнителен рок за аплицирање за ИПАРД

По барање на заинтересираните странки, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, за дополнителни 15 дена го продолжи рокот за аплицирање за...

Бабовски: Со Програмата за рурален развој, неколку села првпат добијa канализација...

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, и градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево, Горанчо Крстев, денеска направија увид на...

Изгласани измените на Законот за земјоделство и рурален развој

Собранието ги изгласа измените на Законот за земјоделство и рурален развој со коишто се предвидуваат поволности за младите земјоделци и за корисниците на мерките...

Основни концепции на руралниот развој

За руралниот развој кај нас сѐ повеќе се зборува во последно време, поради користење средства од претпристапните фондови на ЕУ. Меѓутоа, ни пошироката стручна...

Обезбедени 38 милиони евра за 202 проекти за рурален развој

Преку Програмата за рурален развој, која се спроведува од Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, од буџетот обезбедени се финансиски средства...