10.3 C
Skopje
22.4.2019 - 0:33

Ознака: рудници

Гевгеличани едногласни против изградба на рудници на планината Кожуф

Градоначалникот на Гевгелија Сашо Поцков денеска не сакаше да коментира во врска со тоа дали Уставниот суд на Република Македонија ја поништил одлуката на...

Министерството за економија предлага зголемување на тарифите за концесионерите на рудниците

Министерството за економија предлага да се зголемат тарифите што треба да ги плаќаат концесионерите на рудниците за искористување на просторот и експлоатација на рудата. Како...

Уставен суд оцени дека референдумот за Казандол е неуставен

Уставниот суд на денешната седница ги поништи одлуките за распишување референдум за Казандол за експлоатација на минерални сурови, донесени од Советот на општина Валандово...