Ознака: ротари клуб

Раде Христовски избран за Гувернер на ротари клубовите од Македонија и...

На неодамна одржаната годишна конференција на Ротари Дистриктот 1912 во Словенија, на Раде Христовски му беше врачена инсигнијата како симбол за извршување на гувернерската...

Македонската амбасада во Виена и битолските Ротари клубови упатија донација за...

Македонската амбасада во Виена, Австрија во соработка со Ротари клубот Битола и Ротари клубот Битола Широк Сокак, заеднички реализираа донација на 50 болнички кревети...

Со донација на Ротари клубот реставрирана чешмата кај Офицерскиот дом

Едно од култните места за битолчанни, чешмата кај Офицерскиот дом, повторно е достапна за жителите на Битола и случајните минувачи. Претставници од Ротари клубот од...

Донација за библиотеката во с. Бабино

Ротари клубот Битола во соработка со компанијата „Хемометал“ сопственост на ротаријанецот Мирко Велковски, на библиотеката „АЛ БИ“ во с.Бабино му подари моторна тревокосачка со...

Никола Главинче e нов претседател на Ротари клубот Битола

Познатиот адвокат, Никола Главинче е нов прв човек на Ротари клубот Битола. Примопредавањето на функцијата претседател на Ротари клубот Битола, се изврши откако на досегашниот...

Ротари Клуб Скопје Север ќе даде донација за Заводот за рехабилитација...

Постоењето на Ротари Клуб Скопје Север беше официјализирано свечената чартер церемонија која се одржа неодамна во ресторанот „Мадера“ во Скопје. Ротари клубот Скопје Север го...