Ознака: Росица Мршиќ

Росица Мршиќ одбележа јубилеј на брендот

Модната дизајнерка Росица Мршиќ ја претстави својата колекција наречена „10/22“, со која одбележува 10 години постоење на брендот и 22 континуирано создадени сезонски колекции....

„Биг си фешн аворд 2019“ за колекцијата „Хијоку“ на Росица Мршиќ

Колекцијата „Хијоку“ на македонската модна дизајнерка Росица Мршиќ е избрана од „Биг си“ за победник во категоријата нослива уметност за 2019 година. Наградата е...

Росица Мршиќ со колекција инспирирана од Малколм Мекларен

„Велвет“ е 20-та сезонска колекција на Росица Мршиќ, со која дизајнерката продолжува да им се обраќа на оние жени што претпочитаат автентичен дизајн, со...