Ознака: Роман на годината

„Песот со тажен поглед“ од Оливера Николова е „Роман на годината“

Според жирито, писмото на Николова е моќно, автентично и рафинирано Романот „Песот со тажен поглед“ од Оливера Николова со мнозинство гласови е избран за „Роман...

Пет романи во најтесен избор за наградата „Роман на годината“

Во најтесниот избор за годинашната награда „Роман на годината“ влегоа пет романи: „Молчи со отворена уста“ од Снежана Младеновска Анѓелков („Или-Или“), „Пагански времиња“ од...

Дваесет романи во првата селекција за наградата „Роман на годината“

Жири-комисијата за годинашната награда „Роман на годината“ што ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, во состав Николина Андова...

Промоција на романот „Некој бил тука“ од Николина Андова Шопова

Утре со почеток во 13 часот во Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци ќе се одржи промоција на романот на годината за...

Доделување на наградата „Роман на годината“

Наградата „Роман на годината“ за 2018 година чиј лауреат е романот „Некој бил тука“ на Николина Андова Шопова вечерва на авторката ќе и биде...

„Некој бил тука“ на Николина Андова-Шопова е „Роман на годината“

Романот „Некој бил тука“ на Николина Андова-Шопова е добитникот на престижната книжевна награда „Роман на годината“ за 2018 година, која ја доделува фондацијата за...

За наградата „Роман на годината 2018“ конкурираат 36 романи

Триесет и шест романи се пријавени на 20-тиот конкурс за наградата „Роман на годината 2018“, која ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на...

Конкурсот за „Роман на годината“ траe до 15 јануари

Конкурсот за книжевната награда „Роман на годината“ за 2018 година е отворен до 15 јануари, а книгите објавени на македонски јазик можат да се...

Промоција на „Одбројување“ во Битола

Романот „Одбројување“ на Фросина Пармаковска, добитничка на наградата „Роман на годината“ за 2017 година, ќе биде промовиран денеска во присуство на авторката, со почеток...

Врачена наградата „Роман на годината“

Фросина Пармаковска за романот „Одбројување“ вчера во Даут-пашин амам ја прими наградата „Роман на годината“ за 2017-ма, која ја доделува Фондацијата за промоција и унапредување...