Ознака: романсиер

Збогум за францускиот романсиер Дени Тилинак – голем пријател ...

На 26 септември годинава, на Саемот на книгата и виното, кој традиционално се одржува во еден од најубавите замоци во Бургундија, од срцев удар...

Сликарот како романсиер

(Кон ,,Патување со Самаритен“ на Коле Манев, издание на „Магор“, 2018 г.) Ефтим Клетников Воопшто не е изненадување што Коле Манев, еминентен сликар (Бапчор, Егејска Македонија...