Ознака: Рок-група

Бесмртните Криденси и неповторливиот Џон Фогерти

Рок-групата „Криденс клиервотар ривајвал“ е најпочитуваниот бенд во САД од раниот период на рок-музиката. Оваа група свирејќи рок, кантри, блуз и џез на крајот...