Ознака: рокенрол

Бади Холи: трагичниот херој на вистинскиот рокенрол

Името Чарлс Хардин Холеј ретко кому му е познато. Но, неговиот псевдоним Бади Холи е испишан со големи букви во историјата на рокенролот. Бади...

Музичарите горди на првата „Македонска рок-енциклопедија“

Тошо Филиповски, музички новинар и директен учесник во создавањето на македонската рокенрол-сцена, вчера на ден пред својот роденден, на платото пред МКЦ го претстави...